Hondengedragstherapie

 

Trekt jouw hond aan de lijn? Is hij agressief naar andere honden of mensen? Bijt hij dingen stuk in huis?

Of wil je gewoon een betere band met jouw hond en samen nieuwe dingen leren?

 

Dan help ik jullie graag!

 

Hondengedrag voelt voor mij aan als een tweede natuur, bepaald gedrag vind ik dan ook logisch te verklaren. Steeds vaker zie ik dat mensen enorm veel affectie en beweging aan hun hond geven, maar dat het mist aan discipline. Een hond is een roedeldier én op zoek naar leiding. Indien dit niet gegeven wordt of op een ‘menselijke’ manier kan dit een hond geven die problemen vertoond.

 

Zelf heb ik een beagle teefje die reeds van puppy af aan bij mij is en een podenco kruising die ik geadopteerd heb vanuit Spanje. Zij zijn het mooiste voorbeeld dat een hond in het nu leeft én nooit te oud is om te leren. Beiden een compleet andere achtergrond, maar allebei sociaal, leergierig en gebalanceerd.

 

HOE GAAN WE TE WERK?

 

Tijdens een sessie bij jullie thuis gaan we aan de slag met de hond en de baasjes gaan we leren over wat een hond nu precies nodig heeft om gebalanceerd en voldaan te zijn. Een sessie duurt gemiddeld 1,5u. Vaak is dit al een enorme stap in de goede richting om gedragsverandering bij de hond te verkrijgen en krijg je regelmatig na 1 sessie al een andere hond te zien. Honden leven namelijk in het NU én ze willen in balans zijn. We hoeven het hun alleen te vragen.

 

Echter komt het soms wel al eens voor dat een hond enorm asociaal, angstig of agressief is en dan kan het helpen om hem een tijdje in een stabiele omgeving te plaatsen en intensief te rehabiliteren. Jouw hond zal dan gedurende enkele weken samen met mijn stabiele honden in huis leven en ook samen met hun getraind worden. Nadien werken we samen om dit verder te zetten in jullie eigen thuisomgeving.

 

Zoals Cesar Millan zou zeggen: I rehabilitate dogs, I train people.

TARIEVEN

 

Sessie hondengedragstherapie (±1,5u): €75

Roedelopname (minimum 3 weken): prijs afhankelijk van het aantal weken (wordt vooraf bepaald)

 

Verplaatsingskost (> 20 KM): €0,40/KM
Enkel heenreis wordt in rekening gebracht.